Evlilik Kredisinde Devlet Katkısı Ne Kadar Verilmektedir

Evlilik kredisi yeni evlenen çiftlere bankalar tarafından verilen uygun görüldüğü taktirde devlet tarafından desteklenen ve yeni evli çiftlerin temek ihtiyaçlarını karşılamaları için alınan bir kredi türüdür. Günümüz şartlarında herkesin borcunun bulunması ve evlilik masraflarının da iyice artması sonucu evlenmek isteyen gençler ve aileleri düğün masraflarını karşılamakta oldukça zorlanmaktadır. İş bulmakta zorlanan gençler çalıştıktan sonra evlilik için uzun süre birikim yapmaya çalışmakta ve evlilik yaşları da giderek ileriye çekilmektedir.

Evlilik kredisi bu aşamada birikimi olmayan ve evlenmek isteyen gençlere bankalar tarafından verilmektedir. Bankaların verdiği evlilik kredisi kapsamında düğün, nişan çeyiz alışverişleri ve hatta evlendikten sonra balayı masraflarını dahi kapsamaktadır. Ancak bankalar tarafından verilen bu evlilik kredileri diğer verilen normal ihtiyaç kredileri kapsamındadır. Ödemeler konusunda uygulanan kişiye özel vadeler sayesinde evlenen çiftler kendilerine en uygun krediyi seçerler ve uygun taksitlerle geri ödemesini yaparlar.

Devlet de son yıllarda getirdiği yeni yasalar ve düzenlemelerle evlenirken para sıkıntısı çeken ve fazla birikim yapamayan gençlere destek vermek için çalışmalar yapmaktadır. Devlet destekli evlilik kredisi yapılan bu çalışmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Bu kredi çeyiz parası adı altında verilir ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  tarafından kontrol edilir. Devlet destekli çeyiz kredisine başvurmak ve bu krediden devlet desteği almak evlilik kredisi şartlarından farklı ve daha ağırdır. Devlet destekli evlilik kredisi almak için birçok şartı yerine getirmiş olmak gerekir.

Devlet Destekli Çeyiz Hesabı

Öncelikli olarak çiftler bu krediye başvuru yapabilmek için en az on sekiz en fazla yirmi dört yaşında olmalıdır. Üniversite okumuş olanlar için bu yaş yirmi altıya çıkar. Çeyiz hesabından devlet katkısı alabilmek için bankadan çeyiz hasabı açılmış olmalı ve en az üç yıl süreyle bu hesaba düzenli para yatırılmış olmalıdır. Yatırılan para aylık ya da üç ayda bir düzeninde olabilir. En az yüz, en çok bin TL’ye kadar para yatırılabilir. Kişilerin daha önce evlenmemiş olması gerekmektedir. Çiftler ayrı ayrı çeyiz hesabı açabilir. Evliliklerini 27 yaşından önce yaptıkları takdirde devlet hesaptaki paranın %25’i kadarını katkı payı olarak çeyiz hasabına ekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir