Maaşımı Alamıyorum Nereye Şikayet Etmeliyim?

Birçok kişinin başını gelebilecek durumlardan olan, çalıştığı yerden maaşını alamamasıdır. Maaşınızı alamıyorsanız size takdim edilen bordroyu asla imzalamayın. Çünkü imzaladığınız taktirde maaşınızı aldığınızı kabul etmiş oluyorsunuz. Maaşınızı aldıktan sonra imzanızı atın. Çünkü böyle bir durum ile karşılaştığınız zaman, maaşınızı alamadığınız zaman yetkili yerlere şikayetinizi kanıtlamak için bordrolardaki imzalarınız ilk başta kontrol edilmektedir. Eğer imzalarınız yok ise, şikayetiniz dikkate alınmaktadır. Eğer imzalarınız düzenli ise, dikkate alınmaz. Ama hiçbir şekilde imzalarınız yok ise, bunun kanıtlamanız çok kolaydır. Şikayetlerinizi 170 i arayarak bulunabilirsiniz. 7/24 ulaşabileceğiniz Çalışma ve Sosyal Güvenlik iletişim merkezinden yardım alabilirsiniz. Şikayetiniz yetkili yerlere iletilmektedir.  İletilen şikayetinize göre size iletişim kurularak, sorununuz ile size gereken yardımı sağlamaktadır.

sgk
sgk

Eğer maaşınızı alamadığınız iş yerinde çalışmaya devam ediyorsanız, İş Teftiş Başkanlıklarına yapılabilmektedir. Ücret, pirim, ikramiye, fazla mesai ücretlerini, psikolojik baskı uygulandığını, bu birimlere yazılı beyanda bulunma hakkına da  sahipsiniz. Yapılan yazılı şikayetler doğrultusunda, Teftiş memurları çalıştığınız iş yerindeki incelemelerini başlatmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda sizin şikayetinize uygun bulunduğu taktirde, iş yeri sahibine gereken uyarı ve cezalar verilmektedir. Böylelikle iş yerinin hakkınız olan tüm ücretlerinizi verme zorunluluğu doğmaktadır.

Eğer maaşınızı alamadığınız iş yerinden ayrılmış iseniz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabilirsiniz. Burada şikayet belgesini doldurarak başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Yapılan şikayetiniz üzerine gereken araştırmalar başlatılarak sizin hakkınız olduğu ücretleriniz belirlenmektedir.

Çıktığınız iş yeri ile ilgili tüm evrakları incelenmektedir. Böylelikle sizinle ilgili çalışma ücretleriniz konusunda incelemeler yapılarak size gereken bilgileri iletilmektedir. Daha sonrasında İş Bulma Kurumuna işsizlik ödeneği için de başvuruda bulunabilirsiniz. Yeni bir iş buluncaya kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz  için aylık bağlanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir